Indir Durmić, gazda koji zna kako je biti radnik

0

Indir Durmić počeo je raditi kao trinaestogodišnjak. Godinama je prvo radio na pijaci, a nakon toga u ugostiteljstvu kojim se bavi već 12,13 godina. Prošao je sve faze u ovom poslu: prvo je bio konobar, zatim je za druge vodio ugostiteljske objekte a prije godinu i po konačno je otvorio svoj vlasiti objekat, piceriju Inn u Vogošći.

indir-inn-3Za kratko vrijeme ona je postala jedno od omiljenih okupljališta mladih iz ove ali i lokalnih opština.

“Dugo sam radio u ugostiteljstvu i ovaj objekat otvorio sam tek kada sam bio potpuno spreman da se samostalno bavim ovim poslom. Kao radnik, godinama sam na poslu provodio po 16 sati dnevno. Ne zato što sam morao, već zato što sam htio da naučim što više”, kaže Indir.

Sve to što je naučio Indir sada primjenjuje u svom poslu a drži se samo jednog pravila: kvalitet iznad svega.

“U svim našim uslugama nastojimo održati uvijek isti standard. Tako je u svakom poslu, ako želite uspjeti, ne smijete pristajati na ništa manje od dobrog. Oni koji misle da preko noći mogu doći do velike zarade, niskim cijenama iza kojih ne stoji kvalitet, nisu u pravu. Konkretno, kad govorim o ugostiteljskom poslu, ima puno sitnica koje naizgled i nisu važne ali gostima znače puno. U objektu uvijek nastojimo obezbijediti ugodnu atmosferu i privatnost za svakog gosta. Ako neko jelo ne izgleda dobro, ne iznosimo ga nikad na sto. Radije ćemo jelo praviti ponovo nego da neko od nas ode nezadovoljan. U ovom poslu, najveći izazov i najveća umjetnost jeste upravo zadržati stalnog gosta”, kaže Indir.

indir-inn-4

Pica po originalnom italijanskom receptu

U vremenu kada je konkurencija velika i ugostiteljski objekti nalaze se na svakom koraku, Indir kaže da nije lako opstati.

“Naravno da nije lako, kao ni u jednom poslu. Puno objekata se svaki dan zatvara. Da bi opstao, moraš biti jedinstven i drugačiji. Moraš se truditi da zadržiš svakog gosta i da svi budu zadovoljni. Sa druge strane, svaki mjesec imaš pritisak jer treba izmiriti sve obaveze, dati radnicima plate, platiti poreze i doprinose… Mi imamo osam uposlenih koji su svi uredno prijavljeni i to zaista nije mali trošak.”

Pored kvalitetne usluge Indir najviše vodi računa o tome da njegovi radnici budu zadovoljni. Sa njima svakodnevno pije kafu, razgovara, rješava eventualne probleme…

“Generalno, poslodavci ne vode mnogo računa o radnicima. Osjetio sam to na svojoj koži. Nisam mogao ni posmiliti na slobodan dan a o nekim drugim stvarima da ni ne govorim. Obećao sam sebi da ja neću biti takav šef. Često se desi da ja radim čitav dan u piceriji jer me je radnik zamolio da mu dam slobodno ili nešto slično.”

indir-inn-1Inače, picerija Inn nudi razne vrste jela i pića. Bez obzira na doba dana, idealan je izbor za opšutanje. Bilo da je odaberete posjetiti za doručak, pauzu, popodnevnu kafu ili večernji izlazak, moći ćete birati između različitih vrsta jela sa brižljivo pripremljenog menija.

Osoblje svakodnevno osvježava ponudu pa tako možete uživati u jelima sa žara, sendvičima ali i jelima sa dodacima neobičnih začina. Inn nudi picu po izvornom italijanskom receptu a uskoro će u ponudu uvrstiti i bijelu picu. Cijene su prilagođene tržištu a jela možete naručiti i na telefonski broj 061 599 299.

Picerija Inn nalazi se na adresi Jošanička bb.

Save