Hoše komerc uveo je u okviru redovne Gastro ponude novi način zdrave pripreme hrane. Koristi se najsavremenija tehnologija koja se zasniva na pripremi i pečenju hrane bez masnoća. Pečenje se vrši pomoću tople pare i vrelog zraka, čime se zadržavaju svojstva namirnica, što svako jelo čini posebno ukusnim.
Hoše komerc proveo je potrebnu edukaciju osoblja koje radi na Gastro odjelu u saradnji sa obrazovnim centrom i firmom koja je distributer opreme uz superviziju certificiranih kuhara, saopćeno je iz kompanije.
«Reakcije kupaca su izvanredne. Najviše se kupuje pečeno pile, pečena ćurka, pečeni batak sa karabatkom, pečena krila, pekarski krompir, pečena paprika, verdura, paprika filovana sa krompirom, tirit pita, hladne i tople plate, mesne plate, kao i ostala jela po želji i narudžbi kupaca. Nova Gastro ponuda posebno je zanimljiva zaposlenima, a mnogi su već stvorili naviku da nakon posla svrate po svoj zdravi ručak u Hoše», kazala je Amela Frlj zamjenica direktora maloprodaje Hoše komerc d.o.o.
Iz Hoše komerca ističu da je za sada ova inovacija dostupna u AS marketu na Socijalnom, ali je namijenjena svim kupcima, jer narudžbe se primaju iz cijelog Kantona Sarajevo, a dostava se vrši kada se radi o većim količinama. Od iduće godine očekuje se proširenje Gastro ponude i u ostalim marketima u Sarajevu.
Hoše komerc d.o.o. Sarajevo je jedan od najstarijih trgovačkih lanaca u Bosni i Hercegovini. Hoše komerc već 38 godina pruža trgovačke usluge Sarajlijama. Prva trgovina otvorena je davne 1979. godine kao dio porodičnog biznisa, deset godina kasnije 1989. osnovana je firma Hoše komerc d.o.o. u Sarajevu. Osnovna djelatnost je trgovina na malo i veliko prehrambenih i neprehrambenih proizvoda, zatim slastičarstvo, pakeraj i pržionica kafe, kao i distribucija proizvoda.
Hoše komerc zapošljava 216 radnika, od čega je veći dio radnika zaposlen u maloprodajnoj mreži. Pored proizvodnje i veleprodaje, Hoše komerc posjeduje lanac od 9 prodavnica, i sve su na području Kantona Sarajevo.